Contact
Biologisch centrum Jong Dordrecht is gelegen aan:

Noorderelsweg 4a

3329 KH

078 6213921

vogelwacht@vogelwacht.eu

Biologisch Centrum Jong Dordrecht

Sinds 1991 heeft de Stichting Natuur- en Vogelwacht haar domicilie in biologisch centrum "Jong Dordrecht". Dit is een grote boerderij, die op een prachtige locatie ligt, aan de rand van de Dordtse Biesbosch en in staatsboswachterij "De Elzen".

 

Hier is genoeg ruimte om allerlei activiteiten te ontplooien op het gebied van natuur en milieu. Zo is het kantoor er gevestigd en verder biedt deze hoeve ruimte aan:

 
opsommingsteken

Natuur Informatie Centrum (NIC)

opsommingsteken

Natuur- Wetenschappelijk Centrum (NWC)

opsommingsteken

Landschapsonderhoudsproject (LOP)

opsommingsteken

Ontvangst- en diaruimte 

opsommingsteken

Studieruimte

opsommingsteken

Vrijwilligersruimten

opsommingsteken

Strix uitgeverij

opsommingsteken

Documentatiecentrum

opsommingsteken

Natuur- en cultuurhistorisch museum Twintighoeven

Toen de hoeve in het bezit van de stichting kwam verkeerde deze in slechte staat van onderhoud. Er werd daarom een renovatieploeg in het leven geroepen en de mouwen werden opgestroopt. Onder leiding van deskundige en enthousiaste vrijwilligers worden de projecten stuk voor stuk aangepakt. Eerst werd het kantoor in gereedheid gebracht en daarna werd de ontvangst- en diazaal onder handen genomen. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers en een subsidie is er inmiddels al veel gerealiseerd. Het gebouw krijgt als biologisch centrum een multifunctionele bestemming, van waaruit alle activiteiten van de stichting zullen worden ontplooid. Ook andere natuur- en milieugroepen kunnen gebruikmaken van de diverse faciliteiten.

Muzeum Twintighoeven