Plaats voor vrijwilligers bij de Natuur- & Vogelwacht

De Natuur- en Vogelwacht is op zoek naar mensen die mee willen helpen aan diverse natuur- en milieuprojecten.

Zo houdt de Natuur- en Vogelwacht zich o.a. bezig met; voorlichting en educatie, natuurbehoud, natuur- en landschapsbeheer, biologisch onderzoek en de uitgifte van publicaties op natuur- en milieugebied.

Voor al deze onderdelen worden mensen gevraagd die geÔnteresseerd zijn in de natuur en het milieu. 

Vogelonderzoek

Enthousiasme is daarbij nog belangrijker dan kennis.

 

Zij die beschikken over voldoende vrije tijd kunnen zich opgeven voor diverse vrijwilligersactiviteiten, of kunnen daar voor opgeleid worden.

Het gaat o.a. om receptiewerk (ontvangst van bezoekers en zaterdagvrijwilligers), standwerk op markten en braderieŽn), excursies, lezingen, jeugdwerk, vervaardigen van nestkasten en ander timmerwerk, onderhoudswerk aan gebouwen en/of machines, huishoudelijk werk, onderhouden van bossen, het inventariseren van planten en dieren, redactiewerk voor de tijdschriften van de stichting en het organiseren van tentoonstellingen.

Baliewerk

Vrijwilligerswerk kan zowel in het weekend als door-de-weeks uitgevoerd worden.

De Natuur- en Vogelwacht zorgt voor al het benodigde materiaal en keert bovendien een kleine onkostenvergoeding uit.

Mensen die daadwerkelijk willen helpen met natuur- en milieubeheer in deze regio kunnen zich aansluiten bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch.

Heeft u hier niets bij kunnen vinden waar u interesse naar uitgaat dan kunt u altijd nog informeren naar evt. andere (vrijwilligers) mogelijkheden bij de NVD. 

Onder de vleugels van de Natuur- en Vogelwacht is ook een professionele onderzoeksafdeling actief. Zie hiervoor de website van het bureau: Natuur-Wetenschappelijk Centrum (NWC)

Voor alle activiteiten geldt: vooraf aanmelden via 078-6 21 39 21. E-mailen kan natuurlijk ook: nvd.strix@vogelwacht.eu

Knotten en landschapsonderhoud

Bij de NVD is er van alles en nog wat te doen:

redactiewerk, voorlichting, natuurbehoud,  landschapsbeheer, biologisch onderzoek, standwerk op markten en braderieŽn, excursies, lezingen, jeugdwerk, onderhoud aan gebouwen en machines, huishoudelijk werk, inventarisatie van planten en dieren, organiseren van tentoonstellingen, timmerwerk etc. etc.

Schroom dan niet en meldt U aan.

Vgelteller worden