Fotoarchief van de Natuur- en Vogelwacht

 
Strix, de natuuruitgeverij van de Natuur- en Vogelwacht, beschikt over een archief met meer dan 15.000 foto's en dia's over diverse onderwerpen. Planten, vogels en andere dieren, landschappen, maar ook cultuurhistorie, oude beroepen en aanverwante zaken zijn ruimschoots in de collectie vertegenwoordigd.

Diverse fotografen hebben dit archief met hun werk gevoed en veel afbeeldingen zijn inmiddels al verschenen in folders, tijdschriften, boeken, commercials en dergelijke. Het meeste materiaal is zowel op papier, op film als digitaal beschikbaar. Doelstelling van het archief is; goede natuur- en cultuurfoto's beschikbaar houden voor exposities, publicaties en andere doeleinden.

Voor het gebruik van afbeeldingen uit het archief van Strix wordt een vergoeding gevraagd die deels ten goede komt aan de fondsen van Strix en deels terugvloeit naar de betreffende fotograaf.

Update: 10.05.2014
Inlichtingen over het gebruik van afbeeldingen van Strix: 078-6.21.39.21 of vogelwacht@vogelwacht.eu
Naar gallery (klik op de link onder of op de foto)
  Nachtvlinders Ronald van Jeveren Zoogdieren van de Biesbosch Landschap in de Biesbosch Flora in de Biesbosch Historisch archief Libellen
  Nachtvlinders Zoogdieren Landschap Flora Historie Libellen Vissen
               
  Toegevoegd 02-02-2010 Toegevoegd 01-02-2010 Toegevoegd 01-02-2010 Toegevoegd 01-02-2010 Biesboschvogels
  Vogels Vogels Vogels Vogels Vogels Vogels AmfibieŽn
               
           
  Reptielen Herten