Strix uitgeverij
Om allerlei publicaties en rapportages te kunnen produceren beschikt de Stichting Natuur- en Vogelwacht over een eigen uitgeverij. Hier worden rapporten, maar ook het "Natuurblad" geproduceerd. In het Natuurblad worden niet alleen zaken betreffende de stichting aangekaart, maar er staan ook algemene artikelen in over de natuur en het milieu in het Benedenrivierengebied. Donateurs krijgen het Natuurblad 4x per jaar toegestuurd.

Bovendien heeft Strix ook enkele boeken uitgegeven zoals een publicatie over de leef- en werkomstandigheden in de Biesbosch rond 1900, het standaardwerk de "Avifauna van het Eiland van Dordrecht", een boekje over eendenkooien en kooikers, de Zoogdieratlas en verder..

Via natuuruitgeverij Strix is er ook een groot assortiment foto's en dia's verkrijgbaar met onderwerpen in de volgende categorieŽn:

Publicaties

 

Tweestippelig Lieveheersbeestje Foto: Ronald van Jeveren

opsommingsteken vrijwilligersactiviteiten; fauna; landschap van de Biesbosch; cultuurhistorie van de Biesbosch
opsommingsteken eendenkooien; polder de Biesbosch; ecologie; flora; botulisme (bestrijding)
opsommingsteken vogel- en zoogdieropvang; milieu; biologisch onderzoek; wildbeheer/stroperij; et cetera

Deze foto's en dia's zijn zowel van gerenommeerde natuurfotografen als van gekwalificeerde amateurs. zie fotoarchief Nvd

De afbeeldingen op deze homepage komen ook allemaal uit het bestand van natuuruitgeverij Strix.

Bovendien heeft Strix ook enkele boeken uitgegeven zoals een publicatie over de leef- en werkomstandigheden in de Biesbosch rond 1900, het standaardwerk de "Avifauna van het Eiland van Dordrecht" en een boekje over eendenkooien en kooikers en de Zoogdieratlas.

Om niet-commerciŽle boeken over de natuur, het landschap of de cultuurhistorie van een streek te kunnen produceren, heeft uitgeverij Strix een boekenfonds in het leven geroepen. In dit fonds kunnen overheden, instanties, bedrijven en particulieren een financiŽle bijdrage storten. Dankzij dergelijke donaties kunnen publicaties uitgegeven worden die, bijvoorbeeld ten gevolge van de beperkte oplage of de streekgebondenheid, anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden.

Bijdragen aan het boekenfonds van Strix zijn dan ook van harte welkom en kunnen gestort worden op rekeningnummer ABN Amro 5639.09.633 t.n.v. Strix boekenfonds te Dordrecht.

Bestellingen via: vogelwacht@vogelwacht.eu of tel. 078 - 6.21.39.21 of fax: 078-6.21.00.99